Særligt som løber er indtaget af en kulhydrat rig kost langt mere reglen end undtagelsen, men behøver vi at indtage alle disse kulhydrater eller kan kroppen fungere med en begrænset mængde?
Særligt som løber er indtaget af en kulhydrat rig kost langt mere reglen end undtagelsen, men behøver vi at indtage alle disse kulhydrater eller kan kroppen fungere med en begrænset mængde?
Baggrunden for oplægget er, at jeg er blevet opfordret til at fortælle om, min lidt anderledes tilgang til kost - særligt som løber.
Jeg har ikke nogen ernæringsmæssig uddannelse bag mig - kun den kost undervisning der er ifm de fysiske træner kurser jeg har gennem forsvaret - men "kun" min nysgerrige og undersøgende tilgang til kost. Hvilket blev yderligere forstærket da jeg røg gennem en længere udredning for fødevare allergi. Dette har medført at jeg i dag lever - i så høj grad som muligt - efter principperne for LCHF (Low Carb High Fat) og spiser derfor ingen stivelse eller korn produkter, samt prøver at minimere indtaget af sukker så meget som overhovedet muligt. Noget som strider en del imod det der normalt anbefales som løber... feks har jeg ikke spist pasta i snart 3 år, noget som ellers er en hoved ingrediens hos de fleste løbere... For så at toppe det hele af kører jeg også perioder med fuld faste (24-36 timer hvor der kun indtages vand, te eller kaffe) OG stadig løbetræner op mod 1½ time...
Kom med og hør om min tilgang til god løbekost…
Foredragsholder: Jannink Henriksen
Tilmeld dig begivenheden her, helt gratis:
https://www.facebook.com/events/221344461582196/